Lekker en Gevarieerd weekmenu week 20

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 20

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Koreaanse carbonara noodles

Voor de maandag heb ik een heerlijke pasta voor je en helemaal anders dan je dit gerecht kent. Ik maakte namelijk een Koreaanse variant van de klassieke pasta carbonara. Ik maakte Udon carbonara met gochujang en kimchi. En dat was verrassend lekker! In deze Koreaanse carbonara gebruik je namelijk nog meer ingrediënten met een umami smaak waardoor je gerecht nóg meer smaak krijgt, écht heel erg lekker.

Dinsdag: Beef chimichurri

Voor de dinsdag heb ik een lekker recept voor je uit mijn Knorr reeks: mijn versies van de Knorr Wereldgerechten. En deze week dus de Beef Chimichurri. En dat is geen traditionele chimichurri, maar de chimichurri zoals in het Knorr wereldgerecht. Heel erg lekker, maar dus niet authentiek! Vooral bedoeld om er voor te zorgen dat je dit heerlijke gerecht ook lekker zelf kunt maken zonder pakjes en zakjes.

Woensdag: Gevulde paprika’s

Halverwege de werkweek! We maken een heerlijk vegetarisch gerechtje. Gevulde paprika’s met parelcouscous en halloumi, op smaak gebracht met za’atar kruiden, kruiden die ik niet zo heel erg vaak gebruik, maar die wel heel erg lekker zijn! Daardoor krijgen deze gevulde paprika’s een lekker kruidig tintje, wat weer heel erg mooi combineert met de zoete granaatappelpitjes. Een heerlijk en makkelijk recept dus!

Donderdag: Portugese kip met witte port

Ik vind de donderdag altijd al een beetje als weekend voelen, daarom heb ik een heerlijke kippenstoofje voor je. Duurt dus iets langer om te maken, maar misschien wil je daar wel extra de tijd voor nemen 🙂 Deze Portugese kip is een heerlijke combinatie van zoet en hartig. De kip en chouriço of chorizo zijn natuurlijk lekker hartig, en de saus van witte wijn en witte port is lekker zoet. Een heerlijk Zomers gerechtje!

Vrijdag: Serranoham kroketjes met chorizo

En het is weer vrijdag! Bijna tijd voor weekend dus 🙂 Deze serranoham kroketjes met chorizo staan al heel erg lang online, maar het blijft echt een toprecept! Het mooie aan zelfgemaakte kroketjes vind ik dat je ze lekker rijk kunt vullen. Veel kant-en-klare kroketten vallen vaak een beetje tegen omdat er meer ragout inzit dan vlees. Dat gaat je bij deze kroketjes zeker niet overkomen, deze zijn namelijk lekker goed gevuld!

Zaterdag: Thaise aspergecurry met zalm

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Deze keer valt het wel mee, de meeste tijd zit ‘m in het zelf maken van de rode currypasta (wel echt doen!) de curry is verder vrij snel klaar. Maar omdat we nog in het aspergeseizoen zitten, wil ik deze Thaise curry toch graag op je weekmenu zetten! Zo eet je asperges zoals je ze waarschijnlijk niet eerder ophebt 🙂

Zondag: Cannoli met ricotta en pistache

Wil je vandaag wat lekkers bakken en heb je veel tijd? Maak dan deze heerlijke cannoli met ricotta en pistache! Als je vaker cannoli wilt maken, kun je het beste cannoli rolletjes kopen. Daar vouw je het deeg makkelijk omheen zodat je mooie rolletjes krijgt om te vullen met de heerlijke vulling. Ik vulde de cannoli, lekker traditioneel, met een vulling van ricotta en pistache, maar ook daar kun je lekker mee variëren 🙂

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.