Lekker en gevarieerd weekmenu week 30

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 30

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Mosselen in rode currysaus

Mosselen in rode currysaus met kokos en koriander

Voor de maandag heb ik een heerlijk mossel recept voor je! Hopelijk anders dan je mosselen normaal gesproken zou maken 🙂 Want de mosselen in witte wijn (hoe lekker ook), kennen we inmiddels toch wel. Deze keer kun je mosselen op Thaise wijze maken, met een lekkere zelfgemaakte rode currysaus en dikke rijstnoedels. Garneer met wat verse koriander (als je er van houdt) en geniet!

Dinsdag: Vietnamese gamba salade

Voor de dinsdag heb ik een lekkere frisse salade voor je, we zitten inmiddels toch al wel dik in de Zomer en dan zijn dit soort gerechten extra lekker. Deze salade is alles wat je wil qua smaken: zoet, zuur, zout, hartig, fris met een heerlijke crunch en stevige gamba’s. Heerlijk voor als we weer een keer een warm dagje krijgen. En heb je over? Neem het de volgende dag lekker mee als lunch!

Woensdag: Pasta met parmaham en erwtjes

Halverwege de werkweek! We hebben een keer geen pasta Maandag deze week, maar pasta Woensdag! Deze pasta is heerlijk simpel, maar door de geweldige ingrediënten mega lekker. Een recept dat ik al zeker 4 jaar online heb staan, maar een recept dat gewoon goed is, dus ik zet ‘m graag nog even in de spotlight voor je! Probeer ‘m vooral zelf eens uit 🙂

Donderdag: Quiche met tuinbonen en feta

Ik vind de donderdag altijd al een beetje als weekend voelen, daarom heb ik een heerlijke receptje dat ietsjes langer duurt om te maken. Voor deze quiche maak je namelijk ook het deeg zelf, en dat maakt de quiche nóg lekkerder! De vulling vul je rijkelijk met lekker veel groenten en feta waardoor het een heerlijke frisse quiche wordt. Ook weer een echt Zomers receptje vind ik.

Vrijdag: Yakitori spiesjes

En het is weer vrijdag! Bijna tijd voor weekend dus 🙂 Deze Japanse yakitori spiesjes zijn mega lekker! Je kunt ze natuurlijk ook op de barbecue bereiden, maar in het recept ga ik uit van bereiding , dan kun je kijken of je de saus ook op de barbecue laat inkoken of dat je het makkelijker vindt om dit op het fornuis te doen, allebei prima mogelijk natuurlijk 🙂

Zaterdag: Ossobuco

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik een heerlijke zelfgemaakte ossobuco voor je! Dit blijft echt één van mijn favoriete recepten. Als ze ossobuco bij een goed Italiaans restaurant op de kaart hebben staan, dan is het toch wel altijd een van mijn go-to keuzes. Dat of een heerlijke zelfgemaakte ravioli of tortellini.

Zondag: Kokosijs

Zin in een heerlijk toetje? Dit ijs schreeuwt Zomer voor mij! Kokos is gewoon zo’n heerlijk ingrediënt en smaakt altijd naar zon en vakantie. Dit kokosijs maak je met santen en gecondenseerde kokosmelk waardoor het echt goed naar kokos smaakt 🙂 Je hebt er niet per se een ijsmachine voor nodig, wel makkelijker, maar het is ook prima te doen zonder ijsmachine. Door de gecondenseerde melk wordt het ijs namelijk heerlijk romig.

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.