Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Pasta met ‘nduja en halloumi
Dit recept klinkt misschien een beetje gek, omdat je waarschijnlijk nog nooit pasta met halloumi hebt gemaakt. Maar geloof mij, dit is echt lekker! Met pasta kun je namelijk alle kanten op, dus waarom zou je er geen gebakken halloumi doorheen doen? Gaat heerlijk met de pittige tomatensaus met ‘nduja. Maka af met wat verse basilicum en je hebt een heerlijke pasta!
Dinsdag: Pad Thai
Dit recept staat echt al een hele tijd, maar het blijft een toppertje! Zelfgemaakte pad Thai met kip en gamba’s. Knijp er als laatste nog een limoentje overheen en je kunt echt gaan genieten! Ik denk dat pad thai wel een van de bekendste gerechten uit Thailand is. En terecht ook, want het is mega lekker! Maar probeer ook eens wat andere gerechten uit de Thaise keuken te ontdekken, want ze hebben nog veel meer lekkers te bieden!
Woensdag: Mossel Laksa
Halverwege de werkweek! We maken een heerlijke laksa met mosselen. Lekker makkelijk vandaag, want hier gebruiken we een kant-en-klare laksapasta voor. Ben ik normaal geen fan van, maar die van Prima Taste zijn echt heel erg goed! En het maakt het wel lekker makkelijk voor een doordeweekse maaltijd 🙂 Maak de heerlijke laksa saus af met wat kokosmelk en je hebt heerlijke Aziatische mosselen!
Donderdag: Pompoencurry met halloumi
Vandaag gaan we voor vega en en nog een keer halloumi! Deze keer in een curry, wat je misschien ook gek vindt, maar als je de pasta lekker vond, dan ga je deze curry ook fantastisch vinden. Probeer het vooral zelf eens, dan snap je mijn keuze. De halloumi past namelijk perfect in deze heerlijke pompoencurry! De crunchy cashewnoten maken het gerecht helemaal af! Genieten 🙂
Vrijdag: Surinaamse bladerdeeghapjes
En het is weer vrijdag! Vandaag maken we deze heerlijke Surinaamse (stijl) bladerdeeghapjes met pittige kip en kouseband. Niet authentiek, wél heel erg lekker! En daar gaat het om, toch? maak er gelijk vooral lekker veel. Deze bladerdeeghapjes kun je namelijk heel goed invriezen. En dat betekent dat je deze Surinaamse hapjes de volgende keer gewoon al in huis hebt!
Zaterdag: Shoarma stoofvlees
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, zet dan dit heerlijke shoarma stoofvlees op tafel! Een heerlijk stoofpotje op smaak gebracht met zelfgemaakte shoarmakruiden! Geloof mij, zo wil jij shoarma ook een keer eten. De uien bak je op het einde zodat ze nog lekker stevig zijn als je ze over het shoarma stoofvlees verdeelt, past er perfect bij!
Zondag: Donut balletjes
Voor wie zondag extra wil uitpakken heb ik deze heerlijke donut balletjes met kaneelsuiker. Een stuk makkelijker dan gewone donuts omdat je het deeg in balletjes rolt. Maar wel net zo lekker! Je rolt ze na het frituren even door de kaneelsuiker zodat ze nóg lekkerder zijn. Wil je echt uitpakken? Vul ze dan ook nog met dulche de leche of karamel. Of dip ze daar gewoon lekker in 🙂
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!
Smakelijk 🙂