Lekker en Gevarieerd Weekmenu Week 13

Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 13

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Griekse orzo salade met halloumi

Halloumi blijft wel één van mijn meest favoriete ingrediënten om mee te koken. Halloumi is namelijk een heerlijk hartig ingrediënt dat super veelzijdig is en daardoor in verschillende soorten gerechten past. En door het grillen van de kaas, krijgt het ook nog een heerlijke grillsmaak. Past heerlijk in deze frisse salade met orzo en zelfgemaakte tzatziki! Grill er als je wil nog wat Griekse worstjes, bifteki of souvlaki bij. Maar ook zo hartstikke lekker 🙂

Dinsdag: Mosselen in rode currysaus

Voor de dinsdag heb ik een lekkere bak mosselen voor je. Anders dan je waarschijnlijk gewend bent, want deze mosselen serveer je in een Thaise rode currysaus. Daardoor geven deze mosselen een heel andere ervaring dan de klassieke mosselen met wijn en knoflook. Een heerlijke variant om eens wat anders mee te proberen! Ik serveer deze mosselen met noedels, maar je kunt er bijv. ook roti paratha bij doen, om de saus op te dippen!

Woensdag: Romige garnalensoep

Halverwege de werkweek! We maken een heerlijke soep van gamba’s in een smaakvolle romige gambabouillon. Gebaseerd op de smaken van een bisque, maar dan een stukje makkelijker om te maken. Lekker als avondeten met een broodje erbij, maar kan natuurlijk ook prima als voorgerechtje. Ik gebruikte van die mooie grote tijgergarnalen, maar gewone gamba’s werken ook. Je hebt wel ongepelde nodig!

Donderdag: Marokkaanse bastilla

Sinds ik in een Marokkaans restaurant een Marokkaanse bastilla heb gegeten, ben ik er groot fan van! Hoe hartig en zoet in dit gerecht gecombineerd wordt, is gewoon fantastisch. De vulling van de bastilla is heerlijk hartig en over de top strooi je wat kaneel en poedersuiker wat het gerecht ook weer een zoete touch geeft. Wat een combi! Vooral zelf eens proberen, dan snap je wat ik bedoel!

Vrijdag: Kip pesto panbroodjes

En het is weer vrijdag! Vandaag maken we deze heerlijke kip pesto broodjes uit de pan. De broodjes zijn eigenlijk Griekse pita, maar dan gevuld met een heerlijke Italiaanse vulling van kip en pesto. Eigenlijk kun je deze broodjes overal mee vullen, maar tot nu toe was dit nog wel mijn favoriet. Lekker als borrelhapje, maar ook leuk voor een brunch of als voorgerechtje als je wat meer gangen wil serveren.

Zaterdag: Rode beef curry met bie

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, zet dan deze heerlijke Thaise curry met bier op tafel! Een verrassende combi omdat je curry écht niet met bier hoort te maken. Maarja is stoofvlees is het super lekker, dus waarom zouden we het niet gewoon een keer proberen? Niet authentiek dus, maar wel méga lekker!

Zondag: Citroen maanzaad muffins

Zondag bakdag! En daarvoor zet ik deze mega lekkere citroenkoekjes met maanzaad voor je op het menu. Dikke American koeken zijn helemaal hip! En die kun je dus écht in alle smaken maken. Deze koeken zijn heerlijk fris en een klein beetje hartig door de maanzaad. Je vult ze met een fantastische friszoete vulling van monchou en citroen en je hebt een heerlijke luxe koek die je ook prima als nagerecht kunt serveren 🙂

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.