Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 13

Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 13

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Griekse orzo salade met halloumi

Griekse orzo salade met halloumi en tzatziki

Halloumi blijft wel één van mijn meest favoriete ingrediënten. Halloumi is een heerlijk hartig ingrediënt dat heerlijk veelzijdig is en daardoor in verschillende soorten gerechten past. En door het grillen van de kaas, krijgt het ook nog een heerlijke grillsmaak. Past heerlijk in deze frisse salade!

Dinsdag: Mosselen in rode currysaus

Voor de dinsdag heb ik een lekkere bak mosselen voor je. Anders dan je waarschijnlijk gewend bent, want deze mosselen serveer je in een Thaise rode currysaus. Daardoor geven deze mosselen een heel andere ervaring dan de klassieke mosselen met wijn en knoflook. Een heerlijke variant om eens wat anders mee te proberen!

Woensdag: Romige garnalensoep

Halverwege de werkweek! We maken een heerlijke soep van gamba’s in een heerlijke romige gambabouillon. Gebaseerd op de smaken van een bisque, maar dan een stukje makkelijker om te maken. Lekker als avondeten met een broodje erbij, maar past ook heerlijk als een starter van je Paasbrunch.

Donderdag: Marokkaanse bastilla

Sinds ik in een Marokkaans restaurant een Marokkaanse bastilla heb gegeten, ben ik er groot fan van! Hoe hartig en zoet in dit gerecht gecombineerd wordt, is gewoon fantastisch. De vulling van de bastilla is heerlijk hartig en over de top strooi je wat kaneel en poedersuiker wat het gerecht ook weer een zoete touch geeft. Wat een combi!

Vrijdag: Kip pesto panbroodjes

En het is weer vrijdag! Vandaag maken we deze heerlijke kip pesto broodjes uit de pan. De broodjes zijn eigenlijk Griekse pita, maar dan gevuld met een heerlijke Italiaanse vulling van kip en pesto. Eigenlijk kun je deze broodjes overal mee vullen, maar tot nu toe was dit nog wel mijn favoriet. Lekker als borrelhapje, maar ook leuk voor bij de Paasbrunch.

Zaterdag: Porchetta

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, zet dan deze heerlijke Porchetta op tafel! Het is echt een pronkstuk, dus hartstikke leuk om met Pasen op tafel te zetten. Wist je namelijk dat ze porchetta in Italië traditioneel op een broodje eten? Past dus prima bij een Paasbrunch.

Zondag: Citroen maanzaad muffins

Citroen en maanzaad is een heerlijke combinatie die sinds een aantal jaren niet meer weg te denken is. Deze citroen maanzaad muffins zijn niet alleen superlekker, maar misstaan ook zeker niet op je Paastafel bij een Paasbrunch of Paasontbijt. En ze zijn ook nog eens heel erg makkelijk om te maken. Win-win dus!

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.