Malteser koekjes met rice krispies

Malteser koekjes met rice krispies

Toen ik het idee voor Malteser cookies voorbij zag komen bij Humble & Crumble cookies, wilde ik ze meteen zelf maken. Dit is zo’n makkelijk koekje dat eigenlijk niet mis kan gaan 🙂 Malteser zijn lekker, rice krispies zijn lekker en chocolade is lekker. Dus alles samen in een koekje moet ook lekker zijn, toch? Nou dat is dus ook zo :p Gewoon een lekker makkelijk koekje!

Als je een goed basisrecept hebt, kun je namelijk alles in je koekjes stoppen :p En de Maltesers blijven in deze koekjes gelukkig heerlijk krokant. Bij sommige stukjes koek heb je dus ook meteen een heerlijke krokante Malteser in je mond. Lekker toch?

En het mooie aan deze koekjes vind ik wel dat je ze echt even tussendoor maakt. Ze hoeven niet lang in de oven en ze zijn ook totaal niet moeilijk om te maken. Ben je thuis, heb je even een half uurtje tijd, maak dan vooral deze koekjes. Of zoek een van mijn 10 favoriete koekjes uit en maak die! Ze zijn hoe dan ook allemaal heerlijk 😉

Smakelijk!

Malteser koekjes met rice krispies
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Malteser koekjes met rice krispies

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 16 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 2 tl maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl bakingsoda
  • 175 gram maltesers (1 zak)
  • 75 gram rice krispies
  • 200 gram melkchocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de koude roomboter in blokjes en doe hier de witte basterdsuiker en de kristalsuiker bij. Mix alles goed door elkaar totdat je een luchtige romige massa hebt. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en mix tot een smeuïg geheel waarbij alle suiker en boter goed gemengd is. Mix dan de bloem, maizena, bakpoeder, mespunt zout en bakingsoda er doorheen. Begin met de mixer en eindig met een stevige houten lepel.
  • Hak nu de chocolade grof. Roer deze met de houten lepel, samen met de maltesers en rice krispies, door het deeg totdat het goed gemengd is. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep met een ijsschep mooie grote bollen op de bakplaat. Let op dat ze voldoende ruimte hebben om uit te vloeien. Heb je geen ijsschep? Dan kun je met je handen grote ballen van het deeg maken en deze op de bakplaat leggen.
  • Bak ze vervolgens 10 minuten op 220 graden. Haal de koekjes daarna uit de oven en laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen, leg ze daarna op een afkoelrek (of ovenrooster). Eet ze warm of laat ze afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos.

2 reacties

  1. Hoi, wat een leuk recept! Ik heb deze zonet geprobeerd en het gebakken op 200 graden (hetelucht oven) voor 10 minuten. Ik heb ze daarna 5 minuten laten afkoelen. Helaas waren ze can binnen helemaal gaar! Hoort dat? Wat doe ik mogelijk fout? Van buiten waren ze wel mooi goudbruin.

    • Hi Aisha,

      Wat jammer! Ze horen van binnen nog wel smeuïg te zijn namelijk.

      Baktijden zijn altijd wat lastig, aangezien elke oven toch weer anders is. Je kunt de volgende keer een wat kortere baktijd aanhouden (8 ipv 10 minuten) of de koekjes wat groter maken. Hopelijk helpt dat!

      Groetjes,
      Evie

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.