Mijn 10 beste American Cookie recepten!

Mijn 10 beste American Cookie recepten!

Toen ik eenmaal ben begonnen met het bakken van American Cookies, ben ik eigenlijk niet meer opgehouden. Ik heb een supergoed basisrecept (al zeg ik het zelf) die erg goed te gebruiken is voor een heleboel verschillende smaken. En natuurlijk is het ene koekje lekkerder dan de anderen 😉 Daarom zet ik graag mijn 10 favorieten voor je op een rijtje!

Mocht je nou een andere favoriet hebben of een verzoekje voor een smaak, laat het me vooral weten in de comments, dan kan ik mijn favorietenlijstje goed bijhouden en wellicht uitbreiden! Verwacht in ieder geval nog veel meer van deze heerlijke cookies. Er staan namelijk nog voldoende smaken op mijn to-do lijstje. Maar geniet voor nu van deze heerlijke recepten.

1. Red velvet cookies

Red velvet cookies met creame cheese vulling

Heel eerlijk: alles met red velvet is gewoon superlekker! En de kleur is prachtig toch? Ik vind de combi van de dieprode kleur, de cacao en de monchou topping (of in dit geval vulling) echt heerlijk! Dit is met recht mijn favoriet 🙂

>> Naar recept voor red velvet cookies

2. Witte chocolade koekjes met macademianootjes

Chocolate chip cookies met witte chocolade en macademia nootjes

Een heerlijke klassieke combinatie. Ik denk na de klassieke chocolate chip cookie wel het meest bekende American cookie. De smaken van de witte chocolade en de macademianootjes passen perfect bij elkaar. En je hebt binnen 20 minuutjes deze heerlijke koekjes op tafel staan.

>> Naar recept voor witte choco macademia koekjes

3. Pistachekoekjes met witte chocolade

American cookies met pistachenootjes en witte chocolade

Nog zo’n geweldige combinatie van smaken: pistache en witte chocolade. En doordat ik ook wat fijngemalen pistachenootjes door het deeg van de koekjes doe, als aanvulling op de bloem, proef je de pistache smaak door het hele koekje heen. Superlekker dus!

>> Naar recept voor witte choco pistache koekjes

4. Kaneelkoekjes met vanille

Kaneelkoekjes met vanille glazuur

Deze koekjes maakte ik op verzoek van iemand, en heel eerlijk, ik had er zelf niet de hoogste verwachtingen van. Maar deze zijn echt superlekker geworden! Kaneelkoekjes, gerold in kaneelsuiker met een heerlijke vanille topping. Aanrader dus!

>> Naar recept voor kaneelkoekjes met vanille

5. Carrot cake cookies met mascarpone

Carrot cake cookies met walnoten en frosting

We kennen natuurlijk allemaal de traditionele carrot cake. Een heerlijke zoete kruidige cake met een frisse topping, en natuurlijk: wortel 🙂 Ik maakte op basis van het klassieke carrot cake recept deze heerlijke carrot cake cookies. Met een frisse topping van mascarpone.

>> Naar recept voor carrot cake cookies

6. Birthday cookies

Birthday cookies: Grote koeken met witte chocolade, mini marshmallows en heel veel sprinkles

Toen ik door de supermarkt liep en een doosje mini marshmallows zag staan, wist ik dat ik daar koekjes mee wilde maken. Daar mixte ik nog wat witte chocolade en een berg aan sprinkles doorheen. En tada je hebt deze heerlijke verjaardagskoekjes 🙂

>> Naar recept voor verjaardagskoekjes

7. Oreo cookies met vanille

Oreo koekje met melkchocolade en vanillevulling

Eigenlijk ben ik nog op zoek naar een superdonkere (bijna zwarte) cacao, zodat ik dit soort koekjes kan maken zonder kleurstof te hoeven gebruiken. Maar in deze versie gebruikte ik nog zwarte kleurstof. Samen met stukjes melkchocolade een vanillevulling en stukjes oreo koekjes.

>> Naar recept voor oreo koekjes met vanille vulling

8. Snickers cookies

Snickers koekjes met karamel fudge en pinda's

Het is al een tijdje geleden dat ik deze koekjes maakte, maar nog steeds een van de favorieten. Heerlijke koekjes met stukjes snickers, gezouten pinda’s en een karamel bovenop. Kan niet anders dan lekker zijn toch? Klopt helemaal, want deze koekjes zijn heerlijk!

>> Recept voor Snickers koekjes

9. Chocoladekoekjes met hazelnoten

Chocoladekoekjes met hazelnoten

Houd je van Nutella? Dan houd je ook van deze chocoladekoekjes met hazelnoten en melkchocolade. Als je wil, kun je ze zelfs ook nog vullen of aftoppen met Nutella. Deze koekjes moet je ook zeker eens proberen!

>> Recept voor chocoladekoekjes met hazelnoten

10. Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies (American cookies)

Natuurlijk kunnen de traditionele chocolate chip cookies niet ontbreken in mijn favorieten lijstje 🙂 Heerlijke dikke American cookies met stukken chocolade erdoor. Last, maar zeker niet least! En nog beter: probeer ze anders allemaal eens!

>> Naar recept voor chocolate chip cookies

Ik hoop dat bovenstaande lijst je wat lekkere inspiratie voor zelfgebakken koekjes geeft! Ik kan je de tip geven om ze allemaal te proberen, maar dan moet je wel van nummer 10 naar nummer 1 werken! Save the best for last 🙂 Of je kiest jouw favoriet en bakt alleen die. Het mooie van deze koekjes is, dat ze allemaal zo klaar zijn!

Smakelijk 😉


2 gedachten over “Mijn 10 beste American Cookie recepten!”

  • Hallo Evie,

    Ik ben nu ook deze koeken aan het bakken, ze lukken goed, maar ik krijg mijn koekjes niet zo hoog? Die van mij worden zo plat.. Enig idee hoe dit kan?

    Groetjes Anne

    • Ohh dat is niet best.. Bij mij gaan ze altijd prima met deze verhoudingen, maar je kunt iets meer bloem toevoegen, dan wordt het deeg wat dikker en lopen ze minder uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.