Babi Ketjap

Babi Ketjap

Ik wilde een typisch Indonesisch gerecht maken om te combineren met mijn Sambal Goreng Kentang. En wat is er meer typisch Indonesisch dan Babi Ketjap? In deze Babi Ketjap gebruik ik speklapjes en schouderkarbonade.

Ik koos voor deze combinatie omdat ik erg van speklappen houd, maar het toch niet te vet wilde maken. Beide vleessoorten combineren heerlijk met de zoute en zoete smaken van de Indonesische keuken. Wil je de Babi Ketjap liever minder vet, kies dan voor enkel schouderkarbonade. Je kunt de Babi Ketjap dan ook langer laten stoven zodat het vlees heerlijk zacht en mals wordt. Houd dan een stooftijd van ten minste een uur aan.

Je kunt de Babi Ketjap heerlijk combineren met mijn Sambal Goreng Kentang, Sajoer boontjes of gado gado. Kook er ook wat witte rijst of lontong bij. Smakelijk!

Recept Afdrukken
Babi Ketjap
Babi Ketjap
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Indonesië
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 300 gram speklappen
  • 300 gram schouderkarbonade
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 el laos
  • 6 el ketjap manis
  • 6 el ketjap asin of donkere sojasaus
  • 2 el witte wijnazijn
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Indonesië
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 300 gram speklappen
  • 300 gram schouderkarbonade
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 el laos
  • 6 el ketjap manis
  • 6 el ketjap asin of donkere sojasaus
  • 2 el witte wijnazijn
Babi Ketjap
Instructies
  1. Snijd de schouderkarbonade van het bot af en snijd de speklapjes en schouderkarbonade in kleine blokjes. Meng deze met de bruine basterdsuiker, laos, peper en zout. Zet dit voor ongeveer een half uurtje apart om de smaken in te laten trekken.
    Snijd de schouderkarbonade van het bot af en snijd de speklapjes en schouderkarbonade in kleine blokjes. Meng deze met de bruine basterdsuiker, laos, peper en zout. Zet dit voor ongeveer een half uurtje apart om de smaken in te laten trekken.
  2. Bak het vlees in een diepe stoofpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Omdat de speklapjes al vrij vet zijn, heb je geen olie nodig voor het bakken. Als het vlees mooi knapperig is gebakken kun je de saus maken door de ketjap manis, ketjap asin en witte wijnazijn toe te voegen. Roer het goed door elkaar en laat het met de deksel op de pan voor 20 tot 30 minuten stoven.
    Bak het vlees in een diepe stoofpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Omdat de speklapjes al vrij vet zijn, heb je geen olie nodig voor het bakken. Als het vlees mooi knapperig is gebakken kun je de saus maken door de ketjap manis, ketjap asin en witte wijnazijn toe te voegen. Roer het goed door elkaar en laat het met de deksel op de pan voor 20 tot 30 minuten stoven.
  3. Serveer de babi ketjap met witte rijst en groente.
    Serveer de babi ketjap met witte rijst en groente.
Notities


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *