Babi Ketjap

Babi Ketjap

0 Comments

Ik wilde een typisch Indonesisch gerecht maken om te combineren met mijn Sambal Goreng Kentang. En wat is er meer typisch Indonesisch dan Babi Ketjap? In deze Babi Ketjap gebruik ik schouderkarbonade die ik lekker lang laat stoven.

Hoe langer je de babi ketjap laat stoven hoe beter de smaken in het vlees trekken en hoe malser het vlees wordt.

Ik vind deze babi ketjap en mijn rundersmoor tot nu toe de lekkerste Indonesische gerechten die ik heb gemaakt. Dus ben je nog op zoek naar gerechten voor een heerlijke Indonesische rijsttafel? Dan kun je met mijn recepten een eind komen.

Je kunt de Babi Ketjap heerlijk combineren met mijn Sambal Goreng Kentang, Sajoer boontjes of gado gado. Kook er ook wat witte rijst of lontong bij.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Babi Ketjap
Babi Ketjap
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Indonesië
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 600 gram schouderkarbonade
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 el laos
  • 6 el ketjap manis
  • 6 el ketjap asin of donkere sojasaus
  • 2 el witte wijnazijn
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Indonesië
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 600 gram schouderkarbonade
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 el laos
  • 6 el ketjap manis
  • 6 el ketjap asin of donkere sojasaus
  • 2 el witte wijnazijn
Babi Ketjap
Instructies
  1. Snijd de schouderkarbonade van het bot af en snijd in kleine blokjes. Meng het vlees met de bruine basterdsuiker, laos, peper en zout. Zet dit voor ongeveer een half uurtje apart om de smaken in te laten trekken.
  2. Bak het vlees in een diepe stoofpan met dikke bodem op middelhoog vuur in een scheutje zonnebloemolie. Als het vlees mooi bruin is gebakken kun je de saus maken door de ketjap manis, ketjap asin en witte wijnazijn toe te voegen. Roer het goed door elkaar en laat het met de deksel op de pan 1 tot 2 uur stoven. Stoof aan het einde van de stooftijd zonder deksel zodat de saus wat inkookt. Serveer met witte rijst of lontong
Notities


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *