Het mooiste aan de herfst vind ik toch wel dat het wildseizoen is! Ik had nog een paar mooie hertenbiefstukjes in de diepvries, dus daar besloot ik een mooie risotto bij te maken op basis van rode wijn, rode port en runderbouillon. Lekker hartig dus met een klein zoetje. Past fantastisch bij de hertenbiefstuk! En […]
Nieuwste berichten
Flamenco eieren met pimientos de padron
Ik vind pimientos de padron altijd mega lekker, maar in Nederland vind ik dat je het nog niet vaak genoeg tegenkomt. Gelukkig wel steeds vaker op de kaart bij leuke Spaanse tentjes. Maar in de supermarkt nog maar weinig. Dus toen ik ze bij Crisp zag, besloot ik er wat te kopen! Samen met heerlijke […]
Pandan swirl koekjes
Het idee voor dit soort koekjes vond ik al heel erg lang heel leuk! Maar het leek me ook een gedoe. Dus toen een vriendin een dagje lekker mee kwam bakken, hebben we deze koekjes gemaakt, met pandan natuurlijk 🙂 En nou moet ik zeggen dat zij het meeste werk heeft gedaan voor deze koekjes, […]
Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 46
Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren. Maandag: Carpaccio risotto Voor de maandag heb […]
Spaanse gehaktballetjes in amandel saffraansaus
Toen ik dit receptidee in m’n hoofd had, wilde ik vooral iets maken waarbij ik ook Spaanse crispy chili oil kon maken. Want dat idee zat ook al even in m’n hoofd. En die wilde ik graag serveren bij een romig gerecht, wat wel doet denken aan de Spaanse keuken, maar niet per se authentiek […]
Siu Mai dumplings met garnalen
Ik ging samen met een vriendin aan de slag om verschillende dim sum gerechtjes te maken. Waaronder deze open siu mai dimsum. Eigenlijk heel makkelijk om te maken, omdat ik kant en klare wontonvellen gebruikte, maar erg lekker en daardoor zeker de moeite waard! Wil je dus eens dim sum proberen te maken, maar wil […]
Pasta met venkelworstjes in tomatensaus
Ik vind venkelworstjes echt fantastisch. Maar buiten Italië heb ik ze nog op weinig plekken gezien. Nu ik ze bij Crisp zag, greep ik mijn kans om er weer wat lekkers mee te maken! Deze keer in een pasta als combi met guanciale, in een romige tomatensaus. En om de venkelsmaak nog iets omhoog te […]
Spaanse crispy chili oil
Ik ben op een missie om een crispy chili oil te maken voor elke keuken die ik lekker vind. Vandaag deel ik daarom een Spaanse variant met je! Met uitgebakken stukjes chorizo, paprikapoeder en px sherry. En dat is echt een heerlijke zoet-hartige licht spicy chili olie geworden. Met stukjes crispy chorizo, sjalot en knoflook. […]
10 Lekkere recepten voor November
Ik heb het concept voor deze artikelen omgegooid. Ik deel voortaan een overzichtje met lekkere recepten voor de komende maand. Dus met groenten en fruit die in november in het seizoen zijn. Maar ook gewoon recepten die bij deze tijd van het jaar passen. In november is het echt herfst. De klok is verzet, dus […]
Konijnenbouten gestoofd in witte wijn
Ik ben gek op wild! Dat vind ik eigenlijk het mooiste aan de herfst, dat het wild weer in het seizoen is 🙂 Voor het weer hoef je immers geen fan te zijn van de herfst.. En wat ik nog mooier vind, is dat de Lidl echt een mooi uitgebreid wildassortiment heeft, en ook al […]
Chorizo gamba kroketjes
Als ik in Spanje ben, eet ik het liefst overal waar ze op de kaart staan de croquettas. Meestal zijn deze gevuld met serranoham of chorizo, maar soms ook met vis. En heel eerlijk, het maakt me eigenlijk niet uit, want ze zijn altijd heerlijk! Daarom besloot ik er eens een eigen variant op te […]
Caribische kip met witte bonenpuree
Ik maakte al een keer een gerecht met witte bonenpuree. En omdat ik dat zó ontzettend lekker vond, heb ik het nog een keer gemaakt. Deze keer met kip en kouseband in plaats van met stoofvlees. Hoef je iets minder lang voor in de keuken te staan en het is nog steeds net zo lekker! […]
