Maaltijd: Toetjes

Sangria: Zelfgemaakte Sangria

Sangria: Zelfgemaakte Sangria

Ik ben gek op Sangria! En maak het op bijna elk feestje wel. Iedereen vindt het lekker en het drinkt weg als limonade. Het is geen Sangria zoals je in Spanje vindt, ik maak ‘m namelijk met Spa & Fruit. Maar hij is wel superlekker! […]

Hangop met vijgen, noten en honing

Hangop met vijgen, noten en honing

Zelfgemaakte hangop is zo lekker en best simpel om te maken. Het heeft alleen wat tijd nodig. Hangop is in principe ‘opgehangen yoghurt’. Je ‘hangt’ de yoghurt op in een theedoek (of kaasdoek) zodat deze uit kan lekken. De dikke yoghurt die je overhoudt, is […]

Honeycomb maken

Honeycomb maken

Honeycomb, iedereen die Masterchef Australia heeft gevolgd, moet er van gehoord hebben! Daar maakten ze het namelijk regelmatig. Ik ben altijd al een groot fan van de Australische versie van Masterchef geweest, dus dit stond al even op mijn lijstje. Toen ik dus weer een […]

Zelfgemaakte advocaat

Zelfgemaakte advocaat

Ik hoor wel eens dat advocaat voor oude mensen is. Daar ben ik het dus totaal niet mee eens! Want my god heb je het wel eens geproefd?! Wat is het lekker! En eigenlijk heel makkelijk om zelf te maken. Ik had nog wat eidooiers […]

Roze meringues maken

Roze meringues maken

Meringues zijn een perfecte manier om bijvoorbeeld van overgebleven eiwitten af te komen. Maar het is daarnaast ook een supersimpel toetje (of hapje) om te maken. Het maken kost je ongeveer een kwartiertje. De meeste tijd zit namelijk in het afbakken. Maar dat is een […]

Limoncello meringue taartjes

Limoncello meringue taartjes

Eigenlijk ben ik niet zo goed in bakken, maar deze taartjes waren echt heerlijk! Komt misschien omdat het enige onderdeel bakken de koekbodems zijn.. Maar als ik dit kan, dan kan iedereen het! Dit recept is een originele take op de traditionele lemon meringue pie. […]

Witte rocky road met knettersuiker en frambozen

Witte rocky road met knettersuiker en frambozen

Rocky Road is echt geweldig. Een mengsel van chocolade, stroop (of siroop), boter en alles wat je lekker vindt! Je kunt namelijk alles in een Rocky Road stoppen wat je lekker vindt. Deze Rocky Road is gebaseerd op de roze reep van Tony’s Chocolonely van […]

Pepernoten Trifle met speculaaslikeur en taaitaai

Pepernoten Trifle met speculaaslikeur en taaitaai

Deze sinterklaastrifle met pepernoten doet het supergoed op sinterklaasavond. Let er wel op dat dit toetje niet geschikt is voor kinderen. Wil je dit wel voor je kinderen maken, gebruik dan speculaassiroop in plaats van speculaaslikeur. Dit toetje is bij mij een jaarlijkse traditie geworden. […]

Pepernoten cheesecake met dulce de leche

Pepernoten cheesecake met dulce de leche

Mijn tweede recept voor sinterklaas: de pepernoten cheesecake. Ik wilde het echter net wat anders maken dan de ‘standaard’ recepten die ik overal voorbij zag komen. Aangezien ik erg van caramel en dulce de leche houd, wilde ik een variant met één van deze ingrediënten […]

Blondies met pistachenootjes

Blondies met pistachenootjes

Eigenlijk bak ik niet, omdat ik het gewend ben om op gevoel te koken. Bij bakken is dat gevaarlijk. Als je je niet goed aan de hoeveelheden houdt, kan het namelijk goed mislukken. Ondanks dat ik eigenlijk niet bak.. heb ik toch een paar bakrecepten […]

Zabaglione met amaretti kruimels

Zabaglione met amaretti kruimels

Een zabaglione (of sabayon) is een dikke custard op basis van eidooier en marsala. Ik vind zabaglione nog lekkerder met wat opgeklopte slagroom erdoor om de smaak van de marsala wat zachter te maken, zo krijg je een heerlijke romige zoete zabaglione. Ik vind het […]

Brownies met karamelpepernoten, dulche de leche en zeezout

Brownies met karamelpepernoten, dulche de leche en zeezout

Ik wilde een leuke sinterklaasvariant maken van mijn brownies én had nog wat dulce de leche over na het maken van mijn pepernoten cheesecake. Perfect dus om eens te gaan experimenteren met karamelpepernoten, brownies & dulce de leche. Dit leidde uiteindelijk tot dit lekkere zoete […]