Na mijn supersmeuïge chocolade brownies zat ik al een tijdje te broeden op een recept voor witte chocolade brownies (wat overigens iets anders is dan een blondie). En uiteindelijk zijn het deze pandan witte chocolade brownies geworden, dus die echte witte choco brownies moeten er óók nog een keer komen :p
Want ik zit nog steeds een beetje in mijn pandan fase.. Ik heb een beetje de neiging om allemaal pandan varianten op lekkere baksels te maken, dat heb ik ook altijd met red velvet :p Dus ik gok dat ik daar nog wel even mee door blijf gaan. Met zowel pandan als red velvet varianten, want dat is allebei heel erg lekker!
Met deze keer dus deze heerlijke witte chocolade pandan brownie! Super smeuïg, heel erg smaakvol en vooral gewoon super lekker! En het ziet er vet uit toch? Die felgroene kleur? Als je fan bent van brownie, witte chocolade en pandan, moet je dit in ieder geval zéker een keertje maken!
Smakelijk 🙂
Witte chocolade pandan brownies
Ingrediënten
- 150 gram ongezouten roomboter
- 150 gram witte chocolade
- 2 el pandanpasta
- 3 eieren
- 270 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram bloem
- 100 gram witte chocolade (in stukjes)
Instructies
- Snijd de boter en de chocolade in stukjes en smelt dit au ban marie boven een pan kokend water (laat de schaal met chocolade het water niet aanraken).
- Roer goed door totdat alle stukjes gesmolten zijn.
- Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen en roer er dan de pandanpasta doorheen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker in ongeveer 10 minuutjes tot een volle bleke romige crème die ongeveer in hoeveelheid is verdubbeld.
- Doe hier de gesmolten chocolade bij en mix goed door elkaar totdat het één glad geheel is.
- Zeef hier vervolgens de bloem boven en spatel alles door tot een mooi egaal beslag.
- Hak de extra witte chocolade in stukjes en spatel dit er nu ook voorzichtig doorheen.
- Doe een stuk bakpapier in een cake- of bakblik. Laat het uitsteken zodat je straks de brownie er gemakkelijk uit kunt tillen. Bak de brownie in een half uurtje gaar.
- Beweeg de brownie op en neer om te kijken of de binnenkant nog wiebelig is. Als dat zo is, is de brownie nog niet helemaal gaar. Bak de brownie dan nog 5 minuutjes extra.
- Laat de brownie daarna volledig afkoelen in het bakblik en daarna nog ongeveer een uurtje in de koelkast.
- Snijd de brownie vervolgens in stukjes en bewaar in een luchtdichte doos of eet direct op!
Hoii, ik ben Wietske, en ik ben mega geintereseerd in jouw bak- hobby.
ik ben zelf dan niet zo’n bak ster, omdat ik het niet zo vaak doe…
maar heb je nog meer recepten voor mij?
Hartelijke groetjes van Wietske (15)
wmeijer2009@hotmail.com
Hi Wietske, wat leuk om te horen! Ik denk dat je dan ook eens mijn koekjes kunt bakken, die zijn ook heerlijk en niet zo moeilijk. Probeer deze eens: https://eviekookt.nl/birthday-cookies-met-witte-chocolade-en-heel-veel-sprinkles/ of https://eviekookt.nl/chocolate-chip-cookies-american-cookies/
Of ga voor iets anders makkelijks:
– https://eviekookt.nl/omgekeerde-ananastaart-met-kokos/
– https://eviekookt.nl/citroen-maanzaad-cake-met-monchou-topping/
– https://eviekookt.nl/red-velvet-oreo-cupcakes/
– https://eviekookt.nl/red-velvet-cookiebar-met-oreo/
– https://eviekookt.nl/bolus-muffins/
Benieuwd wat je als volgende gaat maken! Laat het me vooral weer weten als reactie onder het recept!