Keuken: Nederland

Zelfgemaakte kapsalon van kipshoarma

Zelfgemaakte kapsalon van kipshoarma

Het stond al heel lang op mijn lijstje om zelf eens kapsalon te maken. Dus eindelijk is het zover. Onderstaand recept is poging 2. De eerste poging met zoete aardappelfriet was net niet goed genoeg. Omdat de zoete smaak van de aardappels net niet lekker […]

Hasselback aardappeltjes

Hasselback aardappeltjes

Met kerst zie je ze overal, die prachtige aardappeltjes met hele dunne sneetjes erin. Ziet er natuurlijk geweldig uit tijdens het kerstdiner! Maar echt niet alleen tijdens kerst hoor. Deze aardappeltjes kun je prima het hele jaar door maken. Ze zijn namelijk heerlijk! En vrij […]

Mayonaise maken: Mijn 3 favorieten!

Mayonaise maken: Mijn 3 favorieten!

Mayonaise maken is een simpel basisrecept dat iedereen eigenlijk wel moet kennen en zeker kunnen. Eigenlijk heb je maar 3 ingrediënten nodig om mayonaise te maken: eidooiers, plantaardige olie en azijn of citroensap. De overige smaakmakers zijn enkel smaakmakers, maar heb je niet per se […]

Zoete aardappelfrietjes

Zoete aardappelfrietjes

Zelfgemaakte frieten zijn altijd goed! En wat dacht je van zelfgemaakte friet van zoete aardappel? Dat is toch helemaal top! En zelf frietjes maken is helemaal niet moeilijk. Je moet alleen het geduld hebben om ze twee keer te bakken. Verse frietjes moet je namelijk […]

Zelfgemaakte kruidenboter met citroen

Zelfgemaakte kruidenboter met citroen

Ik wilde een gewone simpele kruidenboter maken, maar ik vind het dan toch altijd leuk om nog wat extra smaken toe te voegen. Zo gebruik ik in deze kruidenboter bijvoorbeeld ook nog citroenzest en parmezaanse kaas. Wat de kruidenboter naar mijn mening nog net wat […]

Knoflookaardappeltjes uit de oven

Knoflookaardappeltjes uit de oven

Een goed bijgerecht maakt of breekt een maaltijd. En dit is een goede! Al zeg ik het zelf. Eigenlijk eet ik (bijna) nooit aardappels, terwijl ze uit de oven, gepoft of als puree zo superlekker kunnen zijn. En een van mijn favoriete aardappelgerechten is zeker […]

Kerrie knoflookboter

Kerrie knoflookboter

Ik heb het zelf kruidenboters maken ontdekt. En wat kun je er veel kanten mee op! Eerder maakte ik al cajunboter, limoenboter en jalapeñoboter. En nu dus kerrieboter! Heerlijk bij de barbecue of bij het gourmetten. Maar ik at het bij een paddenstoelensoepje en dat […]

Paddenstoelensoep

Paddenstoelensoep

Een vriendin van me vroeg of ik een recept voor haar had voor (bos)paddenstoelensoep, dus voila, nu wel! Altijd leuk om verzoekjes te krijgen. Ik maakte een romige soep, deels gepureerd en deels met hele stukjes paddenstoelen. Maar, hier kun je prima mee variëren! Wil […]

Alcoholvrije cocktails met icetea en verse gember

Alcoholvrije cocktails met icetea en verse gember

Het was warm en er kwam een vriendin op bezoek die niet zo van alcohol houdt. Én ik had nog een mooi pakketjes biologische (en gezonde) icetea’s staan die ik nog niet had geproefd. Tijd dus, voor een heerlijke alcoholvrije icetea cocktail! In principe maakt […]

Limoen knoflookboter

Limoen knoflookboter

Ik zocht inspiratie voor een kruidenboter recept, toen het me opviel dat eigenlijk iedereen kruidenboter op dezelfde manier maakt.. Dat vond ik een beetje saai, dus ben ik alternatieven gaan bedenken. Neem bijvoorbeeld deze knoflookboter, maar bijvoorbeeld ook mijn jalapeñoboter of cajunboter. Net wat anders […]

Knorr Wereldgerechten: Bobotie

Knorr Wereldgerechten: Bobotie

Mijn versie van de Knorr Bobotie is een combinatie van de authentieke Zuid Afrikaanse Bobotie en het Wereldgerecht van Knorr. Dus met groenten, maar ook met authentieke Zuid Afrikaanse smaken. Hoewel, Zuid Afrikaans, wist je dat de basis van Bobotie oorspronkelijk over is gekomen van […]

Cajun kruidenboter

Cajun kruidenboter

Sinds ik mijn eigen cajun kruiden maak, gebruik ik dit steeds meer in mijn gerechten. Zo ook bijvoorbeeld in deze heerlijke cajun kruidenboter. Een experimentje dat erg goed uitpakte! Ik maakte deze kruidenboter voor bij een barbecue. Heerlijk op een stokbroodje, maar ook superlekker bij […]