Dit was de eerste keer dat ik zelf kippenbouillon heb getrokken. Eerder had ik al wel runderbouillon getrokken voor mijn zelfgemaakte rundvleeskroketjes. Aangezien bouillon trekken in principe voor elke vleessoort ongeveer hetzelfde werkt, was het dus niet zo moeilijk. Ik weet dat je meer smaak van de groenten en het vlees krijgt als je het […]
Nieuwste berichten
Roux maken: Zo maak je zelf een roux
Wat is een roux? Roux is een mengsel van gesmolten boter en gebakken bloem, die wordt gebruikt om sauzen te binden. Een roux is bijvoorbeeld de basis van een ragout, maar ik gebruik het bijvoorbeeld ook om dikte aan de saus van mijn coq au vin te geven. Een roux is supersimpel om te maken, […]
Pepernoten cheesecake met dulce de leche
Mijn tweede recept voor sinterklaas: de pepernoten cheesecake. Ik wilde het echter net wat anders maken dan de ‘standaard’ recepten die ik overal voorbij zag komen. Aangezien ik erg van caramel en dulce de leche houd, wilde ik een variant met één van deze ingrediënten maken. Dat is dus deze pepernoten cheesecake geworden. Heerlijk voor […]
Luchtige frittata met chorizo
Eigenlijk wil ik alleen maar eigen recepten posten. Maar deze frittata uit Delicious magazine is zo lekker, dat ik het jullie niet wil onthouden. Uiteraard heeft de frittata wel een Evie touch, anders zou het niet op mijn site thuishoren. Als ik chorizo gebruik, kies ik altijd een speciale variant. Eentje die bijvoorbeeld extra pittig […]
Dulce de leche maken van een blik gecondenseerde melk
Wat is dulce de leche? Dulce de leche is een zoete kleverige karamelpasta. Van origine komt het uit Latijns-Amerika. In Nederland en de rest van Europa is het tegenwoordig echter ook heel populair. In Latijns-Amerika wordt dulce de leche met name gebruikt om op brood te smeren of het wordt in toetjes verwerkt. Maar wat […]
Speculaas crumble met appel en zeezout
Ik wilde graag iets lekkers verzinnen voor Sinterklaas. Van de ideeën die ik had, koos manlief deze uit en je weet, liefde gaat door de maag ;). Dus dit is mijn eerste sinterklaasrecept geworden! De andere ideeën zul je de komende weken ook wel langs zien komen. Een appel crumble, maar dan net anders. De […]
Pompoen schillen – Het kan ook makkelijk!
Een pompoen schillen is een rotklus. De schil is hard en het vruchtvlees doet er zeker niet voor onder. Gelukkig zijn er manieren om dit klusje toch prettiger en makkelijker te maken. Je hoeft dus niet meer een half uur los te gaan op het schillen en snijden van een pompoen. Met deze tips kom […]
Octopus stoofpot met chorizo en rode wijn
Ik vind deze Spaans/Portugese octopusstoof heerlijk op een koude donkere avond. Voor mij is dit echt herfsteten. Als de octopus minstens een uurtje heeft gestoofd, dan is deze mooi zacht en mals. Let op dat je de octopus niet te kort stooft, dan is deze taai. Maar ook niet te lang, want dan wordt de […]
Rundvleeskroketjes
Kroketjes zijn het lekkerst als je ze zelf hebt gemaakt. Ik houd van goedgevulde kroketten met een rijke vleessmaak, daarom gebruik ik ook geen gepureerde aardappel als vulling. In dit recept gebruik ik rundvlees, spek en rode wijn als de belangrijkste smaakmakers. Je kunt echter uiteraard variëren met de vulling. Probeer eens een keer een […]
Indiase groentecurry
Deze Indiase vegetarische groentecurry is extra romig door het toevoegen van cashewnotenpasta, room & yoghurt. En heerlijk kruidig en geurig door de Indiase kruiden. Lekker met saffraanrijst en naan of papadums. Je kunt deze groentecurry ook serveren als onderdeel van een Indiase maaltijd naast bijvoorbeeld een Rogan Josh, Garnalen Biryani of Madras Curry. Ik vind […]
Raita met komkommer
Een raita is een Indiase yoghurtsaus met komkommer en munt. De frisse smaken van de komkommer, yoghurt en de munt combineren heerlijk met een kruidige curry of biryani. In India zie je de raita ook vaak als onderdeel van het voorgerecht, samen met bijvoorbeeld een mangochutney en een tomatenrelish. Dit wordt vaak geserveerd met heerlijke […]
Risotto maken is makkelijk met mijn tips voor de perfecte risotto!
Ik hoor vaak van mensen om me heen dat ze risotto maken moeilijk vinden. Ze vinden het lekker, maar durven het zelf niet zo goed aan om het te maken. Laten we deze fabel snel de wereld uit helpen. Want risotto maken is helemaal niet moeilijk. Je moet er alleen even de tijd voor nemen, […]