Mijn 15 lekkerste pasta recepten

Mijn 15 lekkerste pasta recepten

Mij maak je echt heel erg blij met pasta! Ondanks dat het niet slim is, zou ik elke dag wel pasta kunnen maken. Je kunt daar namelijk echt álle kanten mee op! Daarnaast is het vaak snel klaar en eigenlijk áltijd lekker! Klinkt als het ultieme eten toch? Nou voor mij is het dat eigenlijk ook wel. In onderstaande lijst vind je een aantal erg herkenbare pasta recepten, maar hopelijk ook een aantal pasta recepten die je verrassen 🙂 Want jou inspireren met mijn recepten is wat ik graag doe!

Bijna alle pastarecepten in deze verzameling zijn makkelijk en snel klaar. Een enkeling duurt wat langer, maar is verder ook niet ingewikkeld om te maken. Ik laat de zelfgemaakte pasta recepten hier even buiten, daarvoor schrijf ik nog wel een keer een ander artikel. Geniet ervan en kies jouw favoriet uit mijn favorieten 😉

1. Pasta carbonara

Pasta carbonara

By far my alltime favorite! Van alle pasta’s die je kunt maken, blijft dit toch wel echt mijn eerste keuze. Een goede pasta carbonara is namelijk heerlijk romig, vol en zout en laat ik daar nou precies van houden! Deze carbonara maak je zonder room, zoals het hoort 😉

>> Naar recept voor pasta carbonara

2. Lasagne

Lasagne met bechamelsaus

Dit is vooral favoriet bij manlief, maar natuurlijk vind ik deze zelf ook érg lekker! Het ultieme geheim bij het maken van lasagne is denk ik toch wel het maken van zoveel mogelijk laagjes. Dat maakt een lasagne namelijk nóg lekkerder! En een goede bolognese- en bechamelsaus natuurlijk 🙂

>> Naar recept voor lasagne

3. Pasta met gerookte zalm

Pasta met gerookte zalm in roomsaus

Deze pasta met gerookte zalm en roomsaus is niet alleen mijn favoriet, maar ook favoriet van veel van jullie. Dit is namelijk een van mijn toppers en maandelijks meest bezochte recepten. En niet voor niks denk ik, want deze pasta is makkelijk, smaakvol en supersnel klaar!

>> Naar recept voor pasta met gerookte zalm en roomsaus

4. Pittige pasta met rode pesto

Pittige pasta met rode pesto, spek en sambal

Nog zo’n toppertje! Mijn halve werk maakt deze pasta inmiddels al :p Omdat deze gewoon echt megalekker is en ook vrij simpel om te maken. Ik maak de pesto die door de pasta gaat ook zelf, maar wil je het nog makkelijker hebben, dan kun je kant-en-klare pesto gebruiken (is wel minder lekker :p)

>> Naar recept voor pittige pasta

5. Macaronischotel met gehakt en erwtjes

Macaroni schotel met gehakt, spekjes en erwtjes

Dit is een van de weinige recepten die ik van huis uit mee heb gekregen en zelf ook nog regelmatig maak. Wel iets anders dan hoe het mij geleerd is :p Voor mij is deze macaronischotel echt het ultieme comfortfood en het ideale gerecht als je een tafel vol gasten hebt 🙂 Iedereen vindt dit namelijk lekker! Succes gegarandeerd dus.

>> Naar recept voor macaronischotel met gehakt en erwtjes

6. Vitello tonnato spaghetti

Vitello Tonnato spaghetti

Je kunt vitello tonnato een van mijn favoriete smaakcombinaties noemen! De umami smaak van de vitello tonnato tonijnmayonaise (en ik maak ‘m graag ook met wat ansjovis erbij) is namelijk zó lekker! En prima geschikt voor andere gerechten dan alleen voor de klassieke vitello tonnato. Bijvoorbeeld voor een lekker bordje spaghetti 🙂

>> Naar recept voor vitello tonnato spaghetti

7. Pasta pesto verde

Pasta pesto verde - Pasta met groene pesto

Pasta pesto (verde) kent iedereen denk ik wel. En waarschijnlijk vindt iedereen dit ook wel lekker. Want what’s not to like? Natuurlijk maak ik mijn pasta pesto met zelfgemaakte pesto. In zo’n simpel gerecht vind ik dat je ook niet anders kan eigenlijk 😉 Juist dát maakt deze pasta zo lekker!

>> Naar recept voor pasta pesto verde

8. Spaghetti met mortadella en pistachenootjes

Spaghetti met pistache roomsaus en mortadella

Een combinatie die ik zelf niet zo snel had bedacht. Maar toen ik deze smaakcombinatie in Italië (Bologna) proefde, was ik meteen om! Dit is echt heerlijk! Dus maakte ik er een spaghetti van: met een heerlijke romige saus van mortadella en pistache. Proberen dus!

>> Naar recept voor spaghetti met mortadella en pistache

9. Pasta met garnalen en knoflook

Pasta met garnalen en knoflook (spaghetti agli olio con gamberi)

Heel veel simpeler dan dit vind je denk ik niet. Deze pasta is gebaseerd op de klassieker: pasta aglio olio, maar dan met extra gamba’s en chiliflakes! Niet omdat de pasta aglio olio niet lekker is, maar omdat dit nog net iets lekkerder is 😉

>> Naar recept voor spaghetti met garnalen en knoflook

10. Pasta carbonara met chorizo

Spaghetti carbonara met chorizo

Eigenlijk zijn er maar een paar recepten in de wereld waar je niet mee mag rommelen.. En toch doe ik het, sorry alvast! Want pasta carbonara is an sich al superlekker. Maaarrr een carbonara met Spaanse chorizo is ook heel erg lekker. Niet lekkerder dan het origineel, maar zéker de moeite waard!

>> Naar recept voor pasta carbonara met chorizo

11. Pasta met parmaham en erwtjes

Pasta in roomsaus met parmaham en erwtjes

Een recept dat ik eigenlijk al bijna vergeten was! Zó onterecht, want dit is echt superlekker. Ik maakte dit met parmaham die ik had meegenomen uit Italië, wat het natuurlijk nóg lekkerder maakt. Maar ook met goede parmaham die je in Nederland koopt, is dit makkelijke recept superlekker!

>> Naar recept voor pasta met parmaham en erwtjes

12. Tagliatelle bolognese

Tagliatelle bolognese met pancetta en parmezaanse kaas

Een echte klassieker! Waar sowieso elke Italiaan een eigen recept van heeft 😉 Een authentieke Italiaanse versie kan ik je dan ook niet echt bieden, maar een superlekkere tagliatelle bolognese natuurlijk wel! Ik had hier erg veel zin in na mijn vakantie in Bologna en hij stelde zeker niet teleur!

>> Naar recept voor tagliatelle bolognese

13. Cannelloni met mortadella en pistache

Canneloni met een vulling van gehakt, mortadella, pancetta en pistachenootjes

Cannelloni is niet het makkelijkste gerecht om te maken.. Maar het is wel elke minuut waard. en zeker met deze vulling en in deze heerlijke romige saus! Ook hier gebruik ik weer de combinatie van mortadella en pistache, want die is gewoon heerlijk!

>> Naar recept voor cannelloni met mortadella en pistache

14. Mac’n cheese met bacon en cheddar

Mac'n cheese met bacon, cheddar, mozzarella en oude kaas

Misschien vind je het een beetje gek om dit recept tussen alle Italiaanse pasta’s te zien, maar ook deze (Amerikaanse) pasta is heerlijk! Bij elke hap voelt het ongeveer alsof je een kilo aankomt, maar dat is elke hap ook zeker waard :p Écht heel erg lekker en perfect op een koude dag.

>> Naar recept voor mac’n cheese met bacon en cheddar

15. Blauwe kaas macaroni uit de oven

Macaroni met blauwe kaas uit de oven

Als laatste in de lijst, maar zéker de moeite waard! Niet iedereen houdt misschien van blauwe kaas, maar als je er wel van houdt, dan raad ik je deze blauwe kaas macaroni uit de oven zeker aan. Let op, want hij is wel érg machtig :p

>> Naar recept voor blauwe kaas macaroni uit de oven

Pasta blijft echt een van de heerlijkste dingen om te eten en alleen al daardoor zou ik het zeker niet houden bij deze 15 recepten. Maar als je op zoek bent naar een écht lekker pasta recept, dan weet ik zeker dat minstens één van deze recepten je blij zal maken. Al deze pasta recepten zijn namelijk stuk voor stuk heerlijk en de meeste zijn ook nog eens makkelijk om te maken én snel klaar. Wat wil je nog meer? Vooruit, aan de slag!

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.