10x lekkere macarons

10x lekkere macarons

You love ‘m or you hate ‘m! Ik vind ze zelf echt geweldig: macarons. Die heerlijke Franse koekjes met telkens een lekkere en verrassende vulling ertussen. Het liefst koop ik zo’n 20 verschillende zodat je elke keer weer een nieuwe smaaksensatie hebt, maar ik vind het ook heel erg leuk om ze zelf te maken! Het koste even wat tijd en werk om te oefenen en om de techniek onder de knie te krijgen.. Maar nu dat eenmaal is gelukt, geniet ik zowel van het maken als het eten van de macarons! Want als je het eenmaal door hebt, dan is het helemaal niet meer zo moeilijk 🙂

Goed om te weten: In mijn recepten maak ik gebruik van de Franse methode. Er is ook een Italiaanse methode, waarbij gebruik gemaakt wordt van suikersiroop om de opgeklopte eiwitten wat meer te stabiliseren. Ik heb die methode nog niet geprobeerd, maar vind de Franse methode fijn werken en een heerlijk resultaat opleveren!

Vandaag deel ik graag mijn 10 favoriete macarons. Natuurlijk helemaal zelfgemaakt! Welke zou jij het liefst willen proberen?

1. Red velvet macarons

Red velvet macarons met roomkaasvulling

Dit is denk ik één van mijn eerste macaron smaken, maar meteen al zó goed gelukt! Niet alleen zijn ze prachtig van kleur, ze zijn ook écht heel erg lekker. De vulling is een traditionele red velvet frosting met roomkaas, poedersuiker en een beetje vanille!

>> Naar recept voor red velvet macarons

2. Bastogne macarons

Bastogne macarons

Bastogne moet toch wel één van de lekkerste soorten koekjes zijn? Ik ben er in ieder geval gek op en heb nog maar weinig mensen gesproken die er niet dol op zijn. Bij deze macarons verwerk ik fijngemalen bastognes door de botercrème vulling waardoor je een heerlijke bastognesmaak krijgt!

>> Naar recept voor bastogne macarons

3. Pandan macarons

Pandan macarons met witte chocolade ganache vulling

Ken je die heerlijke Indonesische groene chiffon cake? Die is gemaakt met pandanpasta. Maar ik heb ontdekt dat je nog zóveel meer kunt met die heerlijke pandanpasta! Bijvoorbeeld deze prachtig groene macarons maken 🙂 met een vulling van witte chocolade, wat overigens ook echt een gouden combi is.

>> Naar recept voor pandan macarons

4. Pistache macarons

Pistache macarons met vulling van witte chocolade

Dit recept vond ik wel één van mijn meest lastige macaron recepten.. Ik heb namelijk een deel van het amandelmeel in dit recept vervangen door pistachemeel, en dat was best even experimenteren totdat ik de juiste verhouding te pakken had! Gelukkig is het uiteindelijk hartstikke lekker geworden 🙂 Met ook weer een heerlijke witte chocoladevulling.

>> Naar recept voor pistache macarons

5. Kinder bueno macarons

Kinder Bueno macarons

Misschien cheat ik een beetje bij deze macarons, want voor deze kinderbueno macarons heb ik de vulling niet zelf gemaakt.. Ik ben nog wel van plan om dat een keer te doen, maar ik moest natuurlijk eerst het ultieme voorbeeld hebben voor de perfecte buenovulling! En die had ik gevonden. Kijk snel in het recept waar ik deze vandaan haalde!

>> Naar recept voor kinderbueno macarons

6. Oreo macarons

Oreo macarons met vanille botercrème vulling

Ik vind het altijd heel erg leuk om met oreo recepten aan de slag te gaan 🙂 Die diepzwarte kleur staat namelijk zo stoer! Dat vind ik ook bij deze macarons, zo zwart dat het zelfs wel een zwart-wit foto lijkt :p Gelukkig zijn ze niet alleen mooi, maar ook heel erg lekker!

>> Naar recept voor oreo macarons

7. Champagne macarons

Champagne macarons

Deze wilde ik al heel erg lang heel graag maken! Het zijn niet mijn mooiste macarons, maar man, man, man wat waren ze lekker! De vulling heeft namelijk zo’n heerlijke (subtiele) champagne smaak, gewoon mega lekker! En de koekjes kleurde ik met gouden kleurstof en spray. Ziet er vet uit toch?

>> Naar recept voor champagne macarons

8. Passievrucht macarons

Passievrucht macarons

Bij deze heerlijke fruitige passievrucht macarons probeerde ik iets nieuws! Deze keer maakte ik de vulling namelijk van een curd. Een passievruchtencurd. En dat werkt nét iets anders dan een botercrème. Een curd is namelijk wat slapper en is iets lastiger met vullen. Daartegenover is ie wel heeerlijk fris! Een stuk frisser dan een botercrème 🙂

>> Naar recept voor passievrucht macarons

9. Strawberry cheesecake macarons

Strawberry cheesecake macarons

Deze macarons maakte ik ook al érg lang geleden! Maar ze blijven lekker! De macaronkoekjes zelf, breng je in dit recept op smaak met fijngemalen gevriesdroogde aardbeien, waardoor dus niet alleen de vulling smaak geeft, maar ook de macarons zelf! De vulling is uiteraard ook superlekker :p

>> Naar recept voor strawberry cheesecake macarons

10. Rode port macarons

Rode port macarons

Na de champagne macarons, wilde ik nog wel een keer aan de slag met macarons op basis van een drank-smaak. En omdat mijn moeder heel erg van rode port houdt, maakte ik afgelopen kerst deze heerlijke rode port macarons voor haar 🙂 En gelukkig vielen ze goed in de smaak!

>> Naar recept voor rode port macarons

Ik hoop dat bovenstaande lijst je wat lekkere inspiratie geeft om eens zelf macarons te maken! Natuurlijk is het altijd lekker om macarons te kopen (je kunt dan immers veel meer verschillende smaken proberen), maar hopelijk wil je het nu ook een keertje zelf proberen te maken! Ik kan je de tip geven om ze allemaal te proberen. Alle bovenstaande macarons zijn namelijk lekker, dat kan ik je garanderen. Maar waar je zin in hebt, ligt natuurlijk helemaal bij jou! 🙂 Heb je een van de smaken geprobeerd, laat dan zeker een reactie voor me achter onder dit bericht: vind ik leuk 🙂

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.