Alle recepten

Spaghetti vongole aglio olio

Spaghetti vongole aglio olio

Een heerlijk pastagerecht met zeevruchten dat je doet denken aan de Italiaanse kust tijdens een mooie zomer. Heerlijk in de zomer dus, maar stiekem ook wel fijn om in de winter te eten. Zo kun je namelijk lekker wegdromen. Deze spaghetti vongole is een heel […]

Gele currypasta maken

Gele currypasta maken

Zelf currypasta maken is supermakkelijk en zoveel lekkerder dan currypasta uit de winkel. Oké de toko heeft nog wel lekkere (verse) currypasta’s, maar die uit de supermarkt kun je beter laten staan. En als je eenmaal je eigen verse currypasta hebt geproefd, wil je ze […]

Groene pesto maken

Groene pesto maken

Een heerlijk en supersimpel recept voor een snelle zelfgemaakte groene pesto. Onmisbaar als je van de Italiaanse keuken houdt. Een mooie basis voor een goede pastasaus namelijk of lekker als dip op een crostini of bruschetta. Dit recept voor het zelf maken van groene pesto […]

Scaloppine al limoncello con polenta

Scaloppine al limoncello con polenta

Scaloppine al limone is een heel traditioneel Italiaans hoofdgerecht. Mijn versie is echter iets minder traditioneel. Ik maakte namelijk een heerlijke saus van limoncello en serveer de scaloppine met een heerlijke frisse gremolata met een lekkere knoflook punch. Oorspronkelijk hoor je scaloppine met kalfsvlees te […]

Lasagne maken: Hier moet je op letten

Lasagne maken: Hier moet je op letten

Een goede lasagne valt of staat natuurlijk met het juiste recept. Echter zijn er wel een paar dingetjes die bij elke lasagne belangrijk zijn, Onafhankelijk van het recept dus. Ben je overigens op zoek naar het recept voor de lekkerste lasagne? Dan moet je zeker […]

Tomatenrelish uit India

Tomatenrelish uit India

Ik was op zoek naar een simpel, maar fris Indiaas bijgerecht. Ik houd namelijk heel erg van Indiase curry’s en biryani’s, maar weet dan nooit zo goed wat voor groenten ik er bij moet eten. Toen bedacht ik deze supersimpele tomatenrelish. Ik maakte deze samen […]

Knorr Wereldgerechten: Kip Madras

Knorr Wereldgerechten: Kip Madras

Het recept voor mijn versie van de Kip Madras van de Knorr Wereldgerechtenreeks. Ik ben het namelijk niet helemaal eens met de interpretatie van de Kip Madras van Knorr. Officieel is Kip Madras namelijk een pittige Indiase curry op basis van tomaten. Appel en crème […]

Appel Chutney

Appel Chutney

Ik bedacht deze Appel Chutney als bijgerecht bij mijn versie van het Knorr pak Kip Madras. In plaats van appel in het gerecht koos ik voor een fris bijgerecht. Maar natuurlijk kun je deze appelchutney ook ergens anders bij eten. Ergens doet deze appel chutney […]

Pannenkoeken maken: basisrecept pannenkoeken bakken

Pannenkoeken maken: basisrecept pannenkoeken bakken

Pannenkoeken maken is supermakkelijk en heel erg lekker! En je kunt het eigenlijk voor elke maaltijd doen, pannenkoeken zijn lekker als ontbijt, maar ook als lunch of avondeten (met wat hartige toppings). Met dit basisrecept kun je in ieder geval alle kanten op. Ook als […]

Lontong koken, hoe doe je dat?

Lontong koken, hoe doe je dat?

Lontong is gebroken witte kleefrijst die je koopt in zakjes met kleine gaatjes er in. Je kunt deze voor zo’n 50 cent per zakje kopen bij de toko. 1 zakje is genoeg voor ongeveer 2 personen. De lontong kook je vervolgens ín de zakjes in […]

Miso: Wat is het en wat kun je er mee?

Miso: Wat is het en wat kun je er mee?

Miso is een pasta op basis van gefermenteerde sojabonen. Miso heeft een heerlijk complexe umami smaak met een combinatie van zoet en zout. Miso heb je in verschillende kleuren, van licht naar steeds donkerder. Lichte miso heeft de minst sterke smaak en zwarte miso is […]

Gehaktballen maken

Gehaktballen maken

Gehaktballen maken is niet moeilijk. Maar om lekkere stevige, maar toch sappige en smeuïge gehaktballen te maken, moet je wel met een paar dingen rekening houden. In deze kooktip leg ik je uit hoe je de beste gehaktballen kunt maken en waar je precies rekening […]