Nieuwste berichten

Vegetarische Tom Yum soep uit Thailand met stropaddestoelen. Een zure pittige soep uit Thailand
Alle recepten, Groente, Hoofdgerechten, Snel & Simpel, Soep, Thailand, Vegan, Vegetarisch, Voorgerechten

Vegetarische Tom Yum

Wie regelmatig Thais eet, kent ‘m wel. Die heerlijke scherpzure soep. Vaak met garnalen of tofu en stropaddenstoelen. Ik maakte een vega versie van deze heerlijke Tom Yum soep uit Thailand. Met stropaddenstoelen en gemengde kleine Aziatische paddenstoeltjes. Mocht je geen stropaddenstoelen kunnen vinden, dan kun je natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken. Je houdt ervan […]

Chocolade meringues met hagelslag
Alle recepten, Bakken, Etentje, Frankrijk, Meringue, Pasen, Toetjes, Traktatie, Zoet, Zoete bakrecepten

Chocolade meringues

Wat doe je met eiwitten die over zijn? Meringues bakken! Want daar kun je zoveel kanten mee op! Altijd lekker en zoveel keuze.. Nu maakte ik bijvoorbeeld chocolademeringues met hagelslag. Maar ik maakte ook al eens citroenmeringues, roze meringues en amandel meringues. Maar nu maakte ik er dus heerlijke chocolade meringues van! Afgetopt met wat […]

Snelle kimchistoof met spek (Kimchi Jjigae)
Alle recepten, Groente, Hoofdgerechten, Korea, Rijst, Snel & Simpel, Stoofpotjes, Vlees

Snelle Kimchistoof met spek (Kimchi Jjigae)

Een van de beroemdste producten uit Korea is de kimchi. Dit is een kruidig gerecht van gefermenteerde kool met een pittige gefermenteerde chilipasta en heerlijke kruiden. Om dit zelf te maken moet je echter wel wat geduld hebben. Kool fermenteren duurt namelijk wel een paar weekjes. Gelukkig kun je bij de toko heerlijke kant en […]

American Tripple Chocolate cookies
Alle recepten, Amerika, Bakken, Koekjes, Toetjes, Traktatie, Zoet, Zoete bakrecepten

Triple chocolate chip cookies

Triple chocolate chip cookies zijn denk ik wel de meest bekende American cookies. Heerlijke chocolade koekjes met 3 soorten chocolade er in. Je kunt hiervoor speciale chocolate chips kopen, maar ik maak ze eigenlijk gewoon met repen chocolade die ik in stukken hak. Werkt prima en je krijgt heerlijke smeuïge stukjes chocolade in je koekjes. […]

Wereldgerecht: Spaanse Paella van Knorr à la Eviekookt
Alle recepten, Hoofdgerechten, Kip, Rijst, Schaal- en Schelpdieren, Spanje, Wereldgerechten

Knorr Wereldgerechten: Paella met kip, chorizo en garnalen

Het volgende recept in mijn reeks Knorr Wereldgerechten: de Spaanse paella. Een superlekker gerecht en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken. Ik maakte deze paella met kip, chorizo en garnalen. Persoonlijk vind ik dat de lekkerste combi, eventueel nog met stukjes inktvis en mosselen. Ik heb mezelf de taak gegeven om alle Knorr […]

Zelfgemaakte kruidenboter met zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en parmezaanse kaas
Alle recepten, Barbecue Recepten, Gourmetten, Italië, Sauzen en dips

Kruidenboter met zongedroogde tomaat

Kruidenboter is supersimpel en iets dat ik steeds leuker vind om te doen 😉 Het is namelijk zo makkelijk en je kunt er echt zoveel kanten mee op. Vandaag maakte ik dus een kruidenboter met zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas. Een kruidenboter gebaseerd op rode pesto dus! Heerlijk voor op een stokbrood bij […]

Italiaanse kalfsgehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella en groene pesto uit de oven
Alle recepten, Hoofdgerechten, Italië, Ovengerechten, Pasta, Vlees

Italiaanse gehaktballetjes met mozzarella en pesto

Ik zat al langer met het idee om gehaktballetjes te maken met een heerlijke smeltende vulling. Dus ik stopte deze ballen goed vol met zoveel mogelijk mozzarella. Mijn advies dus: ben niet zuinig! Probeer zoveel mogelijk van die heerlijke mozzarella in de gehaktballetjes te krijgen. Hierdoor blijven de ballen heerlijk smeuïg en als je ze […]