Iedereen wil het denk ik wel: een supermooi én lekker kerstdiner op tafel zetten! Maar wat eten we met kerst dit jaar? Ik vind het zelf jaarlijks ook een hele uitdaging om het kerstmenu (voor 2 of 3 dagen!) te bedenken. Want ik zit dan weer zo in elkaar dat ik elk jaar iets nieuws wil uitproberen :p En minstens zo belangrijk als het hoofdgerecht, is het nagerecht wel! Je wil natuurlijk met de lekkerste smaken achterblijven 🙂 Daarom wat inspiratie voor de heerlijkste toetjes in dit overzicht van 20 lekkere kerst nagerechten!
1. Vanille panna cotta met licor 43
Dit was een recept dat ik eigenlijk even snel tussendoor bedacht. Ik wilde graag een toetje maken en ging dus even kijken wat ik nog in de kast had staan. Toen ik deze fles licor 43 aantrof, bedacht ik deze heerlijke vanille panna cotta met amaretti koekjes! En dit bleek een topper, want op Instagram én op mijn website werd deze zó goed ontvangen, dat deze licor 43 panna cotta niet in dit lijstje kan ontbreken!
>> Naar recept voor vanille panna cotta met licor 43
2. Chocoladepotje met geroosterde druiven
Ik denk dat dit mijn favoriete recept is in dit lijstje. Je moet van chocolade houden, want het is een erg machtig chocoladetoetje. Maar jezus man wat is dit lekker! De diepe smaken van de chocolade worden wat zoeter en fruitiger door de rode wijn en de heerlijke zoete geroosterde druiven bovenop maken het af. Je mag me elke nacht wakker maken voor dit toetje. Ultiem genot is dit!
>> Naar recept voor chocolapotje met geroosterde druiven
3. Bastogne tiramisu
Een traditionele tiramisu is natuurlijk al superlekker! Maar wat als je nou eens tiramisu maakt met een bodem van bastognekoeken? Klinkt als een goed alternatief toch? Nou, ik kan je vertellen: dat is het zeker! Het duurde even totdat ik de beste en meest heerlijke luchtige tiramisu op tafel kreeg, maar het is me gelukt! Deze tiramisu is luchtig, smeuïg en super van smaak! Proberen dus 🙂
>> Naar recept voor bastogne tiramisu
4. Pavlova met pistache en frambozen
Ik had nog heel erg veel eiwit over, dus ik waagde me een keer aan een pavlova! Het had helaas twee pogingen nodig, maar toen was ie wel heel erg lekker geworden! Met pistachenootjes en een frambozen mascarpone room. Eigenlijk vrij makkelijk, maar ik probeerde de pistachenootjes door het pavlova beslag te doen en dat pakte dus niet goed uit :p
>> Naar recept voor pavlova met pistache en framboos
5. Ferrero rocher bombe
Deze heerlijke ferrero rocher bombe maakte ik vorig jaar voor mijn schoonfamilie. En jeetje wat was ie goed gelukt zeg! Volledig geïnspireerd op ferrero rocher, maar helemaal zelfgemaakt 🙂 En misschien nog wel lekkerder dan een ferrero rocher! Jaa I said it, zó lekker was ie.
>> Naar recept voor ferrero rocher bombe
6. Rood fruit tiramisu met amaretto
Ik vind deze tiramisu vooral heel erg mooi! Natuurlijk is ie ook heel erg lekker, maar kijk dan hoe mooi dat fruit er bij past. Deze tiramisu is overigens luchtiger dan je van een tiramisu gewend bent. Ik vind dat zelf heel erg lekker 🙂 Maar ben je meer naar een klassieke tiramisu op zoek, dan ga je dat in deze niet vinden denk ik.
>> Naar recept voor rood fruit tiramisu
7. Pornstar martini pavlova
Ik vind een pavlova altijd zo mooi staan op tafel, en met deze smaken is ie ook fantastisch lekker! De pornstar martini is mijn favoriete cocktail, dus ik ben groot voorstander om hier heerlijke desserts van te maken, waarvan dit er zeker eentje is!
>> Naar recept voor pornstar martini pavlova
8. Monchou toetje
Denk monchou taart, maar dan in een glaasje. Met nog wat extra witte chocolade er doorheen. Oftewel: het toetje dat je eigenlijk elke dag wel wil, maar wat je niet kunt eten omdat het écht niet gezond is. Gelukkig kan dat met kerst wel! Wat mij betreft maakt het dan namelijk helemaal niet uit of het gezond is of niet 😉
>> Naar recept voor monchou toetje
9. Pornstar martini toetjes
Mijn favoriete cocktail is de pornstar martini! Dus daar wilde ik graag een toetjesvariant op maken 🙂 En dat werd echt fantastisch! Ziet er niet alleen heel erg leuk uit, is ook echt heel erg lekker! De bodem is een passievruchtencurd, met daarbovenop een heerlijk luchtig meringueschuim. Met natuurlijk nog een verse passievrucht bovenop 🙂
>> Naar recept voor pornstar martini toetje
10. Witte chocolade frambozen panna cotta
Ik denk oprecht dat een panna cotta het perfecte kerstrecept is voor heel veel mensen. Weet je waarom? Een panna cotta maken is supersimpel, een panna cotta is lekker én je maakt het ruim vantevoren. Geen stress tijdens je kerstdiner dus.
>> Naar recept voor witte chocolade frambozen panna cotta
11. Hazelnoten panna cotta
Deze is lekker! Overigens zijn ze dat allemaal uit deze lijst hoor haha, maar deze was wel extra speciaal. Super rijk van smaak, niet te zoet, maar had wel alles wat je van een toetje wil. En heerlijk fluweelzacht zoals een panna cotta hoort! Ik was er in ieder geval helemaal gelukkig mee en zou dit zo elke week wel kunnen eten. Niet elke dag, want dan word ik te vet :p
>> Naar recept voor hazelnoten panna cotta
12. Advocaat ijs
Zelfgemaakt roomijs met zelfgemaakte advocaat! Dat moet wel goed zijn toch? Nou geloof mij, dat is het zeker. En voor wie nog denkt dat advocaat iets voor oude mensen is, of helemaal niet lekker is.. Die heeft overduidelijk nog nooit zelfgemaakte advocaat geproefd. Want dat is echt next level lekker hoor!
>> Naar recept voor advocaat roomijs
13. Chocolade mousse met Amarula
Heb je al wel eens van Amarula gehoord? Dat is een heerlijk Afrikaans drankje van de marulaboom. Heerlijk romig, een soort Baileys, maar dan misschien nog wel lekkerder. En deze keer gebruikte ik een special edition variant! Maar kan natuurlijk ook gewoon met de originele 🙂
>> Naar recept voor chocolade mousse met Amarula
14. Aardbei basilicum ijs met balsamico
Dit is ook wel een heel erg speciaal toetje. Zelfgemaakt roomijs van aardbeien met basilicum en balsamico azijn. En dan ook nog eens mooi versierd met verse aardbeien, basilicum en nog wat balsamico azijn. Haalt de smaken nog extra goed naar boven!
>> Naar recept voor aardbei basilicum ijs met balsamico
15. Red velvet panna cotta
Vorig jaar maakten we voor 1e kerstdag dit restaurantwaardig dessert en het zag er niet alleen fantastisch uit, het was ook echt mega-lekker! Bij mij was het mengsel van de panna cotta wat geschift, maar dat heb ik uiteraard aangepast in het recept zodat dit bij jou niet gebeurt 🙂 Dit dessert is absoluut de tijd waar dom te maken, hiermee maak je namelijk écht indruk!
>> Naar recept voor Karnemelk panna cotta met rood fruit
16. Cava dessert
Als je van cava houdt is dit hét perfecte dessert voor jou! Ik ben zelf gék op cava, dus maakte dit nagerecht graag voor mijn eigen kerst 🙂 Een heerlijke cava sorbet, met cava jelly blokjes en cava zabaglione.. met een crumble erbij voor de hartige knapperige tegenhanger, echt zó lekker!
>> Naar recept voor cava dessert
17. Pistache tiramisu
Ik vind lava cakes echt nog steeds super lekker. Afgelopen jaar maakte ik deze heerlijke pistache lava cake met witte chocolade en extra pistachenootjes. En dit is echt goddelijk! Ik maakte het niet voor Kerst, maar ik kan me voorstellen dat dit echt een lekkere afsluiter is van jouw kerstdiner! Zeker kerstwaardig 🙂 Serveer eventueel met een bolletje witte chocolade ijs of vanille ijs. Heerlijk!
>> Naar recept voor Pistache lava cake
18. Espresso Martini toetje
Met een heerlijke Espresso Martini als inspiratie voor dit dessert kan het bijna niet misgaan toch? Een superzachte espresso curd (met een vleugje alcohol natuurlijk) afgetopt met een luchtige laag van eiwitschuim. Yummm!
>> Naar recept voor Espresso Martini toetjes
19. Portugese cookie cake
Ik heb nog een heerlijke panna cotta voor je! Deze panna cotta maak je van mango, passievrucht en kokos en heeft daardoor een heerlijke exotische smaak 🙂 Daarbij maak je ook nog een heerlijke saus van passievrucht en mango én je garneert het gerecht nog met extra verse passievrucht. Echt een exotische smaakexplosie!
>> Naar recept voor Passievrucht panna cotta
20. Zwarte sesam ijs
En wil je echt eens wat anders op tafel zeten? Ga dan eens de Midden-Oosterse kant op met deze heerlijke saffraan firni met gebakken amandelen. Een firni is echt mega makkelijk om te maken en je kunt ze ook (ruim) van te voren maken, wel zo makkelijk! En die kleur is toch ook echt fantastisch?!
>> Naar recept voor Saffraan firni
Hopelijk geven deze heerlijke kerstrecepten jou voldoende inspiratie voor het kerstdiner. Ben je nou toch op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan al mijn kerstrecepten en zoek jouw favoriet uit! Of bekijk de rest van mijn nagerechten.
Smakelijk 😉